Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Počinje kontrola splavova i brodova

Svim vlasnicima brodova i splavova privezanih na Dunavu inspektori će početi da kontrolišu dozvole, a provera očekuje i neka preduzeća koja rade u priobalju, najavljuju u gradskim službama.

Maturantima za panoe traže 150 evra

Tradicija da slike novosadskih maturanata krase izloge radnji u centru mogla bi biti ugrožena, jer pojedini vlasnici traže i do 150 evra za objavljivanje maturantskih panoa, a neki potpuno odbijaju mogućnost da imalo zaklone sadržaj svog izloga ovakvom tablom.

Racionalizacija ugrožava kvalitet nastave

Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" pozvao je sve prosvetne radnike na protest zbog smanjivanja broja odeljenja kao mere racionalizacije u prosveti.  

Ugostitelji traže manje takse

Udruženje ugostitelja Novog Sada podnelo je zahtev da se smanje takse za isticanje reklamnih panoa i držanje muzičkih uređaja u ugostiteljskim objektima, koje su od prošle godine deset puta veće.  

SPO izlazi iz vlade?

Prema rečima predsednika Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta obnove, Žike Gojkovića, ta stranka će preispitati svoje učešće u vladajućoj koaliciji ukoliko se u najskorije vreme ne donese Zakon o restituciji.

Futoški kupus u Evropi

Čuveni futoški kupus počeće da se izvozi u Veliku Britaniju, Nemačku, Austriju i Švedsku, a deo kupusa će završiti kao sveža roba u marketima širom Srbije.

Kol centar Doma zdravlja za Futog i Klisu

Stanovnici Futoga i Klise od ponedeljka, 12. aprila mogu da zakažu preglede kod svog lekara opšte prakse u Domu zdravlja "Novi Sad" preko Kol centra i jedinstvenog broja 021/4879-000.